- (DEnnE SIDe LiGGer GeMt IndE I eN MøRk LeRDuE) -

Afsnit: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6Æg

Der var engang to små æg der så gerne ville have et barn. Men det var desværre, på grund af forskellige omstændigheder, ikke muligt, så de havde besluttet de ville adoptere en grizzly-bjørn. Men da de ingen arme havde, kunne de ikke bære grizzly-bjørnen med hjem, så de var nødt til at puste på den. Det var især hårdt for Hugo som det ene af æggene hed, fordi han røg mange cigaretter og derfor ikke havde de bedste lunger. Desuden boede der også en nisse i den ene af hans lunger, og den samlede på DVD’er og de optog en del plads. Ulla hed det andet æg, og Hugo synes at Ulla var det smukkeste æg han nogensinde havde set, og han havde set mange. I hvert fald mindst 12 stykker. Han elskede Ulla over alt på jorden. Ulla havde modsat Hugo nogle kæmpe lunger. Det gjorde at de faktisk hurtigt fik pustet grizzly-bjørnen med hjem.

Næste afsnit af æg: Hvad gør man når en kæmpemæssig robot edderkop kommer på uanmeldt besøg?


Æg – Afsnit 2: Blødkogte æg

Det var meget lille det hus hvor Ulla og Hugo boede, så de vidste ikke hvor de skulle gøre af grizzly-bjørnen. Det eneste sted de havde plads til den var inde i køleskabet. Hugo tog alt maden ud af køleskabet, forede køleskabet med noget blødt stof og borede et hul som grizzly-bjørnen kunne trække vejret igennem. Men hvor skulle han nu gøre af maden? Imens var det blevet varmt udenfor så Ulla og Hugo lagde sig ud i haven for at få noget sol. Efter noget tid følte de sig noget blødkogte og så lige pludselig ringede det på døren. Hugo åbnede døren og der stod en kæmpemæssig robot edderkop. Hvorfor har du ikke sagt du kom på besøg, spurgte Hugo. Det var fordi jeg bare sådan tilfældigvis kom forbi, sagde robot edderkoppen, og så ville jeg da lige kigge indenfor og hilse. Vil du så med ind og have en kop kaffe, spurgte Hugo. Og det ville edderkoppen gerne.

Næste afsnit af æg: Hvad gør man når ens læge er en antilope?


Æg – Afsnit 3: DVD host

Det havde været en hyggelig aften i går. Man da Hugo vågnede om morgenen følte han sig noget sløj og han hostede en DVD op. Ulla kunne se at Hugo ikke så ud til at have det alt for godt og hun syntes at han skulle tage til sin læge. Men skat, min læge er en antilope, sagde Hugo. Ja, men han er også en rigtig god læge, sagde Ulla og fik Hugo overbevist så han tog af sted. Imens ville Ulla prøve og finde et sted hvor de kunne gøre af alt deres mad, nu da der ikke var plads til det i køleskabet. Da Hugo var ankommet til lægen og sad i venteværelset, sad han og tænke på hvad han skulle gøre ved hans læge, som altid plejede at løbe rundt hele tiden, da han var en antilope. Men så blandt alle magasinerne, som lå så man kunne læse i dem, lå der en bedøvelsespistol. Hugo kiggede hurtigt rundt for at se om nogen af de andre i venteværelset så ham og så hurtigt snuppede han pistolen og lagde den i hans lomme. Hugo tænkte at jeg bedøver min læge, så kan det være han kan slappe lidt af.

Næste afsnit af æg: Hvad gør man når der bor en isbjørn inde i ovnen?


Æg – Afsnit 4: Med tænderne

Ulla var kommet i tanke om et sted at gøre af alt maden. Det var inde i ovnen, fordi der var jo masser af plads. Ulla åbnede ovnen og kiggede ind i den. Hvad laver du her, hørte hun nogen sige. Hvem er du, spurgte Ulla. Jeg hedder Kenneth, sagde Kenneth. Hvad laver du inde i min ovn, Kenneth? Jeg bor her, sagde Kenneth. Ulla tændte lyset i ovnen og kunne nu se at Kenneth var en isbjørn. Hvordan kunne du overhovedet åbne ovnen når du ikke har nogen arme, spurgte isbjørnen. Jeg åbnede den med tænderne. Men altså Kenneth, du kan altså ikke bo inde i vores ovn. Det er vores ovn, altså mig og min mands og vi har altså ikke givet lov til at du kan bo der. Og hvis du skal bo der, så skal du altså også betale husleje. Men jeg har boet her i 67 år, sagde Kenneth, du kan da ikke bare smide mig ud. Det er da ikke min skyld at I ikke vidste at jeg boede inde i ovnen.

Næste afsnit af æg: Hvad gør man når man får en harpun i låret?


Æg – Afsnit 5: I venteværelset

Hugo sad stadig og ventede. En af de andre i venteværelset havde en harpun med. Pludselig kom han til at tabe harpunen, så den blev fyret af sted, og ramte Hugo lige i hans lår. Ups, undskyld, sagde manden. Det er ok, det gør ikke noget, sagde Hugo, jeg skal alligevel ind til lægen lige om lidt. Så kan han sikkert hjælpe med at fjerne den. Kort efter blev Hugo kaldt ind til lægen. Hans læge løb rundt over det hele. Hugo sigtede på ham med pistolen og skød og ramte ham. Lidt efter fald lægen om og var for træt til at løbe mere rundt. Endelig kan man sidde stille og roligt og snakke, tænkte Hugo. Ok, hr. læge, det første jeg gerne vil spørge om, er om du kan hjælpe mig med at få fjernet den her harpun, der sidder i mit lår. Men du har jo ikke noget lår, sagde lægen. Nå nej, det er jo rigtig nok. Men altså, jeg har også gået og følt mig lidt sløj her på det sidste og hostet en del. Du skal bare have noget af det her mirakelmedicin, så går det over, sagde lægen, og gav ham medicinen. Hugo drak noget af det og fik det pludseligt meget bedre. Nå, så kan det også være jeg kan få lidt ro hernede, sagde nissen, som boede i hans lunge.

Næste afsnit af æg: Hvad gør man når den regnfrakke man har syet er for lille?


Æg – Afsnit 6: Ikke nogen penge

Da Hugo kom hjem, fortalte Ulla, hvad der var sket. Hvad laver den blæksprutte der ovre i hjørnet, spurgte Hugo og pegede i retning ad den. Den er i gang med at sy en regnfrakke, svarede Ulla. Hugo gik hen til blæksprutten. Må jeg lige se den regnfrakke, sagde Hugo og tog og kiggede på den, Hey, den er jo alt for lille. Ups, sagde blæksprutten, det var en fejl, den tager jeg på mine skuldre. Og så startede blæksprutten forfra.
Så sagde Ulla at Hugo hellere måtte komme og snakke med isbjørnen i ovnen, for den kan da ikke blive ved med at være der. Hugo åbnede for ovnen. Hvad vil I? sagde Kenneth. Hvis du skal bo her skal du altså også betale husleje. Men jeg har ikke nogen penge. Jamen, så må du arbejde dig til nogen. Hvad for noget arbejde er du god til? Jeg plejede at arbejde som babysitter indtil jeg blev fyret. Jamen så kan du jo arbejde for os og passe vores grizzly-bjørn. Jamen det vil jeg gerne, sagde Kenneth, kan jeg så blive boende? Ja det kan du, hvis vi kan finde et sted at gøre af vores mad. Hvad med inde i opvaskemaskinen? Men hvem skal så vaske op, spurgte Hugo. Jamen det kan jeg da gøre, sagde Kenneth. Ok det er en aftale, sagde Hugo.
Så var de alle glade. Kenneth kunne blive boende og Hugo og Ulla fandt et sted at gøre af deres mad. Og så blev blæksprutten færdig med at sy regnfrakken og denne gang var den i den rigtige størrelse.

THE END